zondag 21 februari 2016

Woelige zee

 


Een job hebben is zoals zitten op een schip . Je gaat aan boord met de rest van de crew om samen een een doel te bereiken. Willen jullie niet naar dezelfde bestemming, dan geraak je nergens en blijf je aan wal. Is er eensgezindheid, dan vaar je naar plaatsen waar jullie nog nooit zijn geweest en ontdekken jullie er nieuwe dingen. Kortom dan leer je bij, creëer je nieuwe kansen en heb je oog op een mooie toekomst.

Daarbij speelt de kapitein een essentiële rol . Hij leidt en begeleidt zijn bemanningsleden op een positieve manier en stuurt hen bij waar nodig. Belangrijk is dat hij blijft geloven in het schip in zijn totaliteit.

Voel je je bedreigd door de leiding of voel je je niet gewaardeerd, dan is het tijd dat er iets veranderd. Kom op voor jezelf indien nodig.  Ofwel ga je van het schip en zoek je naar een ander vaartuig die jouw talenten wel kan laten ontplooien .Ofwel kies je een andere richting en besluit je het vliegtuig te nemen. Hoe dan ook, laat het schip je niet leiden naar waar je niet moet zijn.

Het is altijd eens goed om even aan wal te komen en te reflecteren op welk punt je je bevindt. Doe waar je je goed bij voelt.